Wednesday, November 22, 2017

Part 2 : October babies

Hello....

Mari kita khatam kan semua citer...tengah free nih..hahaha...

Since 30th October jatuh hari exam Anya...so tak dapat la kitorg buat birthday dia masa tu...2 weeks after baru dapat panggil kawan2 yang free..

We all plan 2-3 days before je...hahaha..biasa Daddy Anya memang macam ni perangai dia...

e-invitation : Me
Design : Husband
Tshirt : Husband
Skirt : Me
Cake : Me
Foods : Husband
Guest : Me and Husband
Balloons and decoration : Husband
Clown : Husband
Goodybag : Mil and Anya

Buat simple2 je and jemputan tak ramai 50pax only...jemputan more to kawan2 Anya...and close family je...









Ada games and magic show...clown kali ni pun best jugak!!!






Tq guys for coming!!!
Anya pun happy sangat...tq again...

Love,
Amy

Part 1 : October babies

Salam...

Well dalam usia yang sebegini...dan keadaan yang tak berapa mengizinkan..eventho baru 6 mnths pregnant...dah tak berapa nak larat berjalan dan segalanya...hahaha...

Im crying when Atim asked me to pack our stuff sebab nak bawak we all check in hotel...seriously???yess...serious!!sampai dia pun takut tak taj nak buat apa hahhaa...and he promised nak pack and unpack our stuff...so deal!

Pusing punya pusing kat KL tu..ni biasalah ni kalau dia nak buat surprise ke apa dia memang akan pusing2 KL dulu hahahhaa...sampai la ke destinasi...The St Regis KL..Our 3rd time here...yeay!

So macam biasa..naik atas...bukak pintu...SURPRISEEEEE!!!!! OMGGGG....Mama xoxo semua ada kat dalam tu...and start singing birthday song for me...hahaha...terkezuttt iolls ok...tak sangkanyaa...patut la Atim cuak aku tak nak gi hotel...haha






Tq guys...u made my day!!!
Tq husband...atas effort nak buat semua ni berjaya kumpul kawan2 I...hahaha...ada beberapa org je yang tak dapat join...but mostly cukup la..hihi

The best is...activity fot that day is...diorg dah booked makeup artist and we all semua dapat belajar makeup!yeayyy againnn...Tq Yayang...kawan2 I semua semakin jelita sekarang disebabkan u hahha..





anak2 pun happy sebab space besar...and mak2 tenang belajar makeup...alahaii...tq kwn2...tq anak2...and tq husband...sonok sangat birthday kali ni...

Love,
Amy

Sunday, November 5, 2017

Hari Kanak-Kanak

Hollaa...!

Throwback cerita berminggu2 yang lepas...Sekolah Anya organized Hari Kanak-Kanak and one of the activity is pakaian beragam...

The theme yang sekolah bagi is Fairytales theme...so mula la mak ngan anak pening nak pakai baju apa...beria kan?nak menang punya pasal...Daddy sanggup pergi sewa baju si anak...

We all decide nak Anya pakai as Maleficent..tapi bila fikir balik...watak tu takut cikgu2 tak boleh terima sebab takut berunsurkan devil etc...but I whatsapp cikgu kelas dia tanya..and dia cakap its ok..wahhh bestnya...so terus rent costume maleficent..




Actually tanduk dia sebenarnya lain...tapi disebabkan Anya tak mampu nak carry sebab a lil bit loose and heavy...kitorang cari kat sportlight je headband tu...kebetulan la sekarang musim halloween...so semuanya mudah la nak carik....

Makeup is from Mommy of coz...a day before dah try semua...so hari kejadian cepat la sikit nak makeup dia...


Kemain action dia...Bila tanya siapa ajar Anya buat macam tu??dia cakap teacher...hahaha cikgu pun kemain eh..


Alhamdulillah dapat 1st place!!!hahaha tak sesia usaha kita semua...


With guru besar sekolah...

Anya is sooo happy!hahaha its just for fun...seronok dapat join macam ni...semorg excited...and tak sangka..ingatkan kitorg je bersungguh gigih rent costume...rupanya ramai lagi student buat benda yang sama...hehehe...

Love,
Amy

Wednesday, September 6, 2017

London : PART 2

Day 3 : Portabello Market & National History Museum

Lepas breakfast kat rumah...baru keluar berjalan...we went to Portabello Market...ni best!!!kalau kat Malaysia macam pasar malam gitu la...tapi foods dorang ni lain la sket...jual barang2...jual foods...souvenier macam2 la..Lagi best Halal food pun ada!






dari tak lapar...terus lapar la hahaha...
Weather best...sejuk je...eventho ada matahari...

Lepas tu...we went to Museum...actually ni request from Anya la...nak gi jugak2 museum ni...sebab dok tengok citer Night at the museum...ada rangka dinosour besar bergerak tu kan...haa..so kita bawak...

Admission FOC...cumanya nak beratur panjang sket lah..free la katakan...hehehe...ramai sangat org sebab masa pergi ni time school holiday kat sana...pepaham jela..






boleh bawak anak2 kat sini..museum ni besar..since bawak stroller nak berangkut2 payah...so tk pusing habis pun bahagian atas...pusing kat bawah2 jek...tu pun dah tak larat...

Since masih ada time lagi...kitorg soh Abang Nazri bawak gi Primark berdekatan...so masa ni la nak beli souvenier kat anak2 buah..bapak buah semua lah..sebab Primark takde kag Malaysia...cheap and quality...barang best2..cakap je apa saja semua ada..hahah..then lepas shopping baru la balik...terdampar la semua kat rumah sebab penat sangat...dinner pun kul 10malam...anak2 memang dah pengsan awal...hahha..Atim dinner 5pagi...sama dengan anak2..jetlag tak habis lagi...

Day 4 : Bicester Village (Outlet)

My 2nd time here...last time pergi barang2 best sangat...this time banyak dah habis stock...handbag2 pun tak berapa nak mengundang...so tak beli apa2 pun...cuma untuk anak2...and Atim jela..







Pret a Manger ni my all time fav...tomato soup dia macam kuah speghetti...yummeh sangat makan panas2 dengan weather sejuk gedik kat sana...ice cream memang wajib la...tak tau kenapa..hahaha...kat sini ramai Malaysian...shopping...too bad tak best sangat dah...hehe tapi sini banyak brand best...Gucci..Prada..D&G nyesal plak tak beli dress baby...sebab masa tu tak tau gender baby lagi...huhu...its a girl!!!yeayy...Insyallah semoga dipermudahkan...Amin...

Ok..sambung lagi part 3...

Love,
Amy

Monday, September 4, 2017

London : PART ONE

Salam...

Trip kali ni..unplanned!!! Around 4 days,Atim cakap jom gi London..tiket quite cheap! Dengan segera terpaksa bersedia fizikal dan mental sebab nak kene bawak anak2 sekali of coz..hehe dalam sehari dah siap packing...Actually Atim memang jenis payah nak plan..sebab kerja dia tak tentu...so kalau takat nak packing baju ke apa ke...memang dah terbiasa...kire dah master la..hahaha

So flight malam around 11pm...syukur la..so that anak2 boleh tido sepanjang journey 13hours +- tu...






Sampai Heathrow Airport London early in the morning...we all memang dah booked driver and transportation..Orang Melayu kita jugak its cost £300/day...which is...around RM1650 macam tu la..expensive...yess..kalau convert hahaha...tutup mata je la..sebab kita bawak parents in law...bawak anak2...so semua nak kene selesa..kang sakit2 badan plak macam mana nak jalan heheh...

Day 1 : Abang Nazri bawak mak beli barang2 basah and HALAL chicken at Tesco...and then we all pusing2 London dengan kereta je...sempat stop kat The Royal Albert Hall...but I tak turun..since Noah sleepy...



Sampai la petang...since dah bayar for 1 day kan...so guna sehabis baik lah..eventho penat...anak start nak meragam..baru la balik apartment...amik tru airbnb je..senang...boleh masak ada 2 bedrooms...





Ok kan?cantik...bersih...lengkap...Alhamdulillah...

Day 2 : Piccadilly & Harrods

Memang niat nak bawak anak seronok2 dulu...later baru mak pak eh hahaha...So Piccadilly ni my 2nd time...sini best sebab ada macam2 attraction untuk kids...ada performing street...macam2 lah..






Yes..yes...im expecting our 3rd baby here..so dalam pic kalau nampak gemok tu pepaham je la...haha..Masa pergi tu 15weeks +....ok later la citer...haha




Kat Harrods pun ada 1 level for kids...memang penuh toys sesaja lah...mak pak tak dan pun nak shopping apa2...melayan anak tak tau nak amik toys apa...pening gak camni...hehe..

So this entry for those yang nak ke London with kiddos...boleh la pergi kat tempat2 ni...next entry Amy sambung ASAP..okeh?

Love,
Amy